13. 3. 2018

Rada hl. města Prahy dne schválila rámcová pravidla pro rozvoj bikesharingu – systému sdílených kol. Především jde o reakci na blížící se nástup bez stanicových systémů, jako byl např. i pilotní projekt společnosti OFO v Praze 7 v roce 2017 viz zde: https://www.novinky.cz/ekonomika/449949-ofo-spustilo-sdileni-kol-v-praze-7.html

„Schválení pravidel pro další rozvoj bikesharingu jednoznačně vítám, neboť ještě před začátkem sezóny budou všem jasná pravidla hry. Do Prahy se chce vrátit se žlutými koly firma OFO a pravděpodobně se objeví i další globální hráči. Důležitým prvkem pravidel je nutná dohoda s konkrétními městskými částmi, které mají své individuální přání a potřeby,“ říká Ondřej Mirovský, spolupředseda pražských Zelených.

„Sdílená kola mají potenciál ulehčit obyvatelům i návštěvníkům pohyb po Praze a nabízejí také čistou alternativu autům, která v Praze špiní vzduch,“ doplňuje Mirovský.