25. 9. 2014

Nedílnou součástí naší kampaně je také představování našich vizí o proměně veřejných prostranství Prahy 7, kdy jedním z klíčových projektů Prahy je zklidnění ulice Veletržní. Ta tvoří v současné době díky intenzivní dopravě zásadní bariéru Letné a současně výrazně snižuje kvalitu bydlení. Představujeme veřejnosti rovnou dva možné projekty – jeden nabízí zklidnění dopravy, výsadbu stromů a omezené počty parkovacích míst, druhý projekt by umožnil výrazně vyšší počet parkovacích míst.

„Z reakcí obyvatel Letné víme, že očekávají pokles počtu projíždějících aut po otevření tunelů Blanka. Abychom auta do tunelů skutečně dostali, je nutné obratem výrazně zklidnit ulici Veletržní, vysadit stromy, vytvořit parkovací místa, zrušit semafory a zvýšit bezpečnost přechodů,“ říká Ondřej Mirovský, zastupitel Prahy 7  a kandidát na starostu Koalice PRO7.

„Občanům nyní nabízíme dva projekty a tím chceme otevřít debatu o budoucí podobě ulice Veletržní. Pro maximální zapojení občanů počítáme s uspořádáním veřejných debat a minianket pro místní obyvatele. Chceme aby ulice vypadala hlavně podle představ místních obyvatel,“ doplňuje Mirovský.