12. 12. 2011

Adventní setkání na Kampě uspořádali členové Strany zelených v Praze 1, už z dálky vonělo svařené víno.

Vánočním svařáčkem nebo zelenou si mohli se zástupci Strany zelených připít návštěvníci parku Kampa v rámci adventního setkání členů strany, jejich rodin a přátel. Akci uspořádala místní organizace  zelených v Praze 1, kterou od letošního léta nově vede bývalá poslankyně Kateřina Jacques. „Stranická práce je náročná a každý kolektiv potřebuje  i jiné než jen pracovní aktivity. Adventní čas je obdobím, kdy by se měl život zpomalit, měli bychom více vnímat sebe a své okolí. Park Kampa patří k nejromantičtějším místům v Praze a jsem ráda, že jsme v této atmosféře strávili vzácné chvíle uprostřed jinak divoce pulzujícího města,“ uvedla Jacques.

Organizace zelených v Praze 1 patří k těm významnějším nejen místem svého působení, ale i skladbou svých členů. Patří sem například publicistka a spisovatelka Tereza Brdečková, profesor teatrolog Vladimír Just nebo třeba bývalý předseda strany a ministr životního prostředí Martin Bursík.

U romantiky ale nezůstalo, zelení rozdávali novoročenku s provokativním motivem zabíjení kapra, sloganem „Také budete čekat na poslední ránu…“ a upozorněním na skutečnost, že zelení nejsou zodpovědní za žádnou korupční kauzu. „Rádi bychom lidi upozornili na naši práci a bezúhonnost, na kterou můžeme být právem hrdí,“ uvedla Jacques. Zdá se, že akce zafungovala, protože kolemjdoucí o setkání jevili zájem a dva z nich se dokonce zajímali o možnosti členství. „Jsou sympatičtí a jak se říká normální,“ pochvaloval si pan Karel, který jako řada jiných pozvání na svařák s preclíkem přijal.