26. 2. 2013

Obyvatelé Akademické vesnice jdou ve středu 27.2.2013 na jednání se starostou MČ Praha 4 pane Caldrem. Praha 4 plánuje likvidaci zeleně v této lokalitě a prodává pozemek ve vnitrobloku domů Akademické vesnice, který měl podle jejího vlastního vyjádření z roku 1996 sloužit jako veřejná zeleň a hospodářská část. A tak MČ Praha 4 pod hrozbou odprodání pozemku developerům a postavení věžáku nutí své obyvatele za cenu 10 milionů koupit si společně tento pozemek. Tato částka ale není pro starší obyvatelstvo Akademické vesnice schůdná.

„Kdy už konečně začne vítězit zeleň a životní prostor nad zájmy developerů! Pomůže nám v tom radnice Prahy 4?
Chceme, aby zastupitelstvo Prahy 4 a starosta jednali v zájmu občanů a nešli proti nim,“ Robert Deyl, obyvatel Akademické vesničky, Pasteurova ul.
„Nemůžeme se smířit s tím, že naše okolí bude znehodnoceno úbytkem zeleně a velkým ruchem z přehuštěné zástavby,“ Soňa van Deelenová, obyvatelka Akademické vesničky, Bohrova ul.

„Městská část desítky let zanedbávala podmínky svého vlastního stavebního povolení a teď nutí občany k odkupu veřejného prostranství pod hrozbou prodeje developerovi. Podobně už obyvatele Akademické vesnice vydírala radnice před několika lety,“ kritizuje Caldrův postup zastupitel Štěpánek.