6. 2. 2010

Dne 6. února 2010 se v Praze na Novotného lávce sešla krajská konference Strany zelených v Praze. Delegáti znovu otevřeli kandidátku pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, které původně schválili v červenci loňského roku. Výsledkem jejich jednání byla shoda na tom, že pražským volebním lídrem SZ bude předseda strany a poslanec Ondřej Liška. Z druhého místa do parlamentu kandiduje pražská zastupitelka Zuzana Drhová a na třetím místě je gay aktivista Jiří Hromada.

Tisková zpráva z krajské konference Strany zelených v Praze

Delegáti pražské krajské konference v sobotu 6. února zvolili volebním lídrem pražské kandidátky SZ Ondřeje Lišku, který získal 90 % hlasů. Na druhém místě kandiduje pražská zastupitelka Zuzana Drhová, ze třetího místa herec a gay aktivista Jiří Hromada.

Ondřej Liška své zvolení lídrem kandidátky Strany zelených komentoval slovy: „Děkuji pražským delegátům za mimořádně silnou podporu. Jsem připraven jít do otevřeného boje s našimi konkurenty. Zelení nabízejí alternativu k levicovému populismu ČSSD i k cynickému neoliberalismu ODS a TOP 09. Nejsme vpravo ani vlevo – jsme zelení. Naše politika má obsah i hmatatelné výsledky. Krédem zelených je kvalita života a principiální odpor proti korupčnímu kartelu. Právě v Praze dostává dnes životní prostředí i demokracie na frak. I to je důvod, proč má moje kandidatura v Praze zásadní význam,“  zdůrazňuje pražský lídr SZ Ondřej Liška.

„Nedávná analýza asociace ekologických organizací Zelený kruh konstatovala, že poslanci Strany zelených v 85 % hlasování v Poslanecké sněmovně PČR podpořili usnesení prospěšná pro životní prostředí. Poslední průzkum veřejného mínění nás ujišťuje, že v příští sněmovně opět zasednou zelení poslanci. Jsme zde, připraveni se utkat s tzv. velkými stranami a důsledně hájit právo občanů na zdravé životní prostředí a kvalitu života.“

Analýzu Zeleného kruhu najdete zde: http://www.zelenykruh.cz/cz/aktuality/povez-mi-kdo-je-nejkrasnejsi-x/

Průzkum CVVM z 26. 1. 2010 je zde: http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/cvvm-volebni-model-ukazal-sblizovani-preferenci-cssd-a-ods/426789