24. 10. 2008

Petra KolínskáPoděkování našim voličům

Jménem pražských Zelených chci poděkovat všem 13499 voličům, kteří v senátních volbách dali hlas některému z našich kandidátů. Vaší podpory si velmi vážíme a je pro nás motivací i závazkem k další práci.

Petra Kolínská, předsedkyně Strany zelených v Praze

Shrnutí výsledků voleb

V obvodu číslo 27 (se sídlem v Praze 1) získal kandidát SZ Michael Kocáb 4742 hlasů a byl tak třetím nejlepším kandidátem. Postup do druhého kola mu unikl o pouhých 748 hlasů.

V obvodu číslo 21 (se sídlem v Praze 5) získala kandidátka SZ prof. Helena Illnerová úctyhodných 6741 hlasů. Jde o největší počet hlasů ze všech kandidátů SZ v České republice v těchto senátních volbách. Stejně jako Michael Kocáb byla ve svém volebním obvodu třetí nejsilnější a k postupu do druhého kola jí chybělo jen 1387 hlasů.

V obvodu číslo 24 (se sídlem v Praze 9) získal náš kandidát starosta Klánovic Ladislav Hrabal celkem 2016 hlasů, podobně jako kandidát KDU-ČSL Vlastimil Ježek. Na postup do druhého kola to ale nestačilo.

Detailní výsledky kandidátů všech stran najdete na www.volby.cz.