9. 5. 2011

Organizace Strany zelených v Praze 10 uspořádala ve čtvrtek 5. 5. 2011 konferenci „Naděje a rizika pro životní prostředí v Praze 10“. Na akci, která se uskutečnila ve strašnickém konferenčním centru GreenPoint, vystoupila desítka řečníků ve dvou blocích přednášek pokrývajících řadu aktuálních témat týkajících se životního prostředí nejen tohoto pražského obvodu.

Předseda pražských zelených Petr Štěpánek hovořil o revitalizaci koryta Botičského potoka, tisková mluvčí Koalice Trojmezí Renata Chmelová informovala účastníky o úspěšném úsilí této neziskové organizace a veřejnosti zastavit pochybný developerský projekt v biokoridoru Trojmezí, a koordinátor rozvoje cyklistiky Pavel Polák nastínil situaci pro cyklisty v Praze 10 i v rámci hlavního města. Mezi další témata patřila kromě jiného přednáška o zásazích s cílem zastavit šíření invazní vegetace v obvodu, projekt úpravy Malešického parku a parku Úžlabina či osud stadionu Bohemians ve Vršovicích.

Konferenci, které se zúčastnil i místostarosta Městské části Praha 10 Vladislav Lipovský, koncipovala Strana zelených v Praze 10 jako začátek série podobných informativních akcí, jejichž prostřednictvím si mohou občané Prahy 10, zástupci neziskových sdružení, Úřadu MČ Praha 10 i odborné veřejnosti vyměňovat informace o problémech i chystaných projektech v tomto pražském obvodu a snažit se společně nacházet vhodná řešení.