18. 7. 2013

Veletoče Rady městské části Praha 7 ve vztahu k hazardu pokračují do nekonečna.

Občané Prahy 7 si musí poslední týdny připadat jako v říši divů. Rada Prahy 7 na návrh ODS nejdříve 5. června zredukovala počet heren z 51 na 17,  poté 16. července schvaluje pravidla k omezování heren ve vztahu k zastávkám MHD a překvapivě přidá k 17 místům 6 míst z původního seznamu. Dnes 18. července opět otáčí a radní odebírají ze seznamu hernu na Strossmayerově náměstí. Tím potvrzují i dřívější požadavek Strany zelených, aby tato herna, která je umístěna v blízkosti školy a zastávky, byla zrušena. Starosta to vysvětlit tím, že prý měl špatné informace o umístění vchodu do herny. To je ale velmi kuriózní výmluva, neboť se jedná o hernu, která je nejblíže současné radnici a všichni úředníci i zastupitelé kolem této herny denně chodí.

„Radnice pod vedením  starosty Marka Ječménka jednoduše dokazuje svou nekompetentnost a amatérský přístup k řešení zásadních problémů Prahy 7. Jediným systémovým řešením v boji proti hazardu je totiž nulová tolerance, kdy odpadnou i tyto kolotoče kolem přidávání a ubírání povolených heren. A radní současně nebudou směšní občanům městské části,“ komentuje aktuální vývoj zastupitel Prahy 7 za Stranu zelených Ondřej Mirovský. „Nebo existuje i jiné vysvětlení pro několikeré změny názorů a usnesení radních Prahy 7?“ dodává Mirovský.

Usnesení  Rady MČ je zde: http://www.praha7.cz/path/usn?l=1&idUsn=20653&dlOrgan=1