29. 5. 2013

Jelikož naše páky v Hostivaři a Měcholupech jsou nyní omezené (nejsme v zastupitelstvu), ve věci nulové tolerance hazardu jsme alespoň otevřeným dopisem apelovali na radní sedmičku (Klega-Březina-Gruppe) před jejím dnešním zasedáním:

Dobrý den,

v souvislosti se zasedáním rady MČ Praha 15 dne 29. května 2013 vyzýváme všechny radní:
aby přijali usnesení, v němž doporučí Magistrátu hl. m. Prahy schválení nulové tolerance hazardních automatů (VHP a VLT) při projednávání návrhu obecně závazné vyhlášky hl. m. Prahy k provozování loterií a podobných her ve městě. Takovým usnesením se rozumí prostý návrh na nula míst, kde by měl být napříště hazard povolen. Každé jiné doporučení nebo nečinnost v tomto ohledu znamená jasně deklarovanou podporu hazardu se všemi jeho dopady.
Naše výzva souvisí s přípravou uvedené vyhlášky, jejíž návrh Magistrát hl. m. Prahy zaslal 9. 5. 2013 jednotlivým městským částem k vyjádření s 30denní lhůtou na odpověď. Jelikož jsme nezaznamenali, že by k této věci koalice či opozice svolala mimořádné jednání zastupitelstva, obracíme se právě na radu MČ s žádostí o konání.
S pozdravem
ZO Strany zelených Praha 15