26. 2. 2016

Požádejte Prahu 4 o dotaci!

Městská část Praha 4 tento týden vyhlásila dotační programy pro rok 2016. V jednoletých grantech radnice letos podpoří neziskový sektor, spolkový a komunitní život obyvatel Prahy 4 dotacemi ve výši cca. 16 mil. Kč. Největší část prostředků je opět vyhrazena na sportovní činnost (8,8 mil. Kč), z toho rozhodující část je určena na sportování dětí a mládeže (8,2 mil. Kč). Významná podpora je směřována také na kulturu (2,7 mil. Kč), zdravotní péči (1,7 mil. Kč) a výrazně více dotací než v minulém roce bude snad rozděleno v sociální oblasti (vyhrazeno 1,9 mil. Kč). V podmínkách programů jsou samozřejmě některé novinky, např. o dotaci v kulturní oblasti lze žádat i na komunitní, sousedské akce. Úplný přehled dotačních programů a podmínky jsou k dispozici ZDE.

Termín pro podávání žádostí je od 16. 3. do 23. 3. 2016 do 16.00 hodin. Žádosti budou následně projednány v komisi a v Radě a Zastupitelstvo MČ Praha 4 by mělo poskytnutí dotací definitivně schválit na svém zasedání dne 13. 4. 2015, tj. o měsíc dříve než tomu bylo loni.

Při podávání žádostí je nutné pamatovat na formální náležitosti žádostí, např. přílohou žádostí musí být doklad potvrzující existenci žadatele, např. u spolků musí být doložen originál oficiálního výpisu ze spolkového rejstříku. Nebo je nutné podat žádost zároveň v listinné podobě v zalepené obálce označené předepsaným způsobem, a současně ještě jeden stejnopis žádosti poslat e-mailem, opět s definovaným názvem e-mailu. Bohužel některé žádosti byly v minulém roce vyřazeny z důvodu nesplnění podobných formálních požadavků. S určitou administrativou musí proto žadatel počítat a měl by si pohlídat i splnění formálních náležitostí.

Dan Kunc, zastupitel MČ Praha 4

Zdroj: http://praha4.zeleni.cz/dotacni-programy-pro-podporu-zivotniho-prostredi/