23. 7. 2015

Pomůžeme vám s ozeleněním vnitrobloku čtyřmi miliony! Cílem dotačního programu radnice Prahy 6 je podpořit revitalizaci vnitrobloků jako zelených ploch a místa pro posilování komunitního života a sblížení mezi generacemi.

Praha 6 startuje naším přičiněním nový dotační program na ozelenění a oživení vnitrobloků. Celkem je radnice připravena rozdělit 4 miliony korun. Zájemci mohou podávat žádosti od 21.6.2015 do 20.8.2015 . Na realizaci budete mít čas od září 2015 do konce roku 2016.

„Vnitrobloky využitelné pro volný čas posilují sousedskou pospolitost a zvyšují pocit bezpečí. Vnitroblok upravený pro trávení volného času posiluje mezigenerační soužití, neboť je zvlášť vhodný pro pobyt dětí a seniorů,” zdůrazňuje funkci těchto lokalit zástupkyně starosty zodpovědná za bezpečnost a dopravu Petra Kolínská (SZ)

„Zeleň vnitrobloků přispívá ke zlepšení ovzduší, zachování příznivého mikroklimatu a je i biotopem pro živočichy“, uvedl radní pro životní prostředí Antonín Nechvátal (SZ).

O dotace se mohou ucházet vlastníci obytných domů, společenství vlastníků jednotek, bytová družstva i občanské spolky, které působí na území Městské části Praha 6, včetně fyzických osob. O čerpání dotace na revitalizaci a rekonstrukci vnitrobloků se tedy mohou ucházet i ti, kdo mají vnitroblok historicky stále ve vlastnictví obce i když byty jim již byly prodány. Nutný je vždy souhlas vlastníka pozemku.

Nově vyhlášená podpora na úpravu vnitrobloků pokrývá období od září 2015 do prosince 2016. V rozpočtu Městské části Praha 6 je na revitalizaci a rekonstrukci vnitrobloků předpokládána částka k podpoře 4 miliony Kč, maximální výše dotace na jeden projekt je stanovena na 500 tis. Kč.

Žádost o dotaci s vaším projektem podávejte od 21.06.2015 do 20.08.2015 zdehttp://www.praha6.cz/granty/ (tam naleznete i všechny pravidla a formuláře)

Kontakt na úřad: 220 189 530, e-mail: bbacova@praha6.cz

zdroj: http://praha6.zeleni.cz/ozelente-si-svuj-vnitroblok/