4. 6. 2015

Komise majetková a nebytových prostor Městské části Praha 10 k dnešnímu dni jednomyslně schválila záměr vypsat veřejnou zakázku na „trusted advisora”, jehož cílem je nalézt vhodné řešení místo stávající dobíhající smlouvy na outsourcing IT od společnosti O2.
Veřejné zakázka má zajistit bezproblémový úřad provoz úřadu a přinést úsporu v řádu desítek milionů korun.

 Informatiku má ve své gesci Ivana Cabrnochová /SZ/, která se rozhodla nepokračovat v záměru minulé rady zadat veškerý outsourcing jako jednu zakázku. K tomuto rozhodnutí dopomohla opozice, které bylo nabídnuto se na přípravě tendru spolupodílet. Tendr je řešen na úrovni komisí, v kterých mají po jednom zástupci všechny strany zastupitelstva.

Záměrem je nejprve nalézt „trusted advisora”, který sestaví analýzu potřeb úřadu, na jejímž základě navrhne jednotlivé oblasti, pro které se vypíší samostatné tendry na outsourcing služeb. Zároveň Městská část Praha 10 nalezne interního koordinátora IT, který bude vyhodnocovat fungování dodavatelů jednotlivých služeb a bude provádět jejich důslednou kontrolu.

„Rozdělením zakázky na jednotlivé funkční celky umožníme účast i menším dodavatelům, kteří se na danou oblast specializují, čímž dojde k výraznému snížení ceny,” uvádí Josef Gattermayer,  expert Strany zelených na IT.

Očekáváná úspora je v řádu desítek milionů korun, jediné riziko spočívá v návaznosti a koordinaci jednotlivých tendrů. Proto bylo nutné přípravné kroky činit v rychlém sledu a to včetně konsenzu s opozicí, kterého se podařilo dosáhnout.„V expertním týmu jsou zástupci všech politických subjektů ze zastupitelstva, kteří o to projevili zájem. Osobně si spolupráci pochvaluji, probíhala v rámci možností věcně a efektivně,” dodává Josef Gattermayer.

„Cílem výběrového řízení je zajistit bezproblémový provoz úřadu P10 a uspořit finanční prostředky. Chceme ukázat, že si zelení dokáží prosadit správné řešení i v tak komplikované situaci, jaká panuje v Praze 10,” uzavírá radní Ivana Cabrnochová /SZ/.

Kontakty:

Josef Gattermayer: +420 724 008 676 | josef.gattermayer@zeleni.cz

Ivana Cabrnochová: +420 724 112 729 | ivana.cabrnochova@zeleni.cz