2. 10. 2012

Kandidátovi na senátora Petru Štěpánkovi někdo ukradl legálně zaplacenou sololitovou reklamu a zatloukl ji hřebíky do dvou stromů v ulici Boční I na Spořilově.

Petr Štěpánek má přitom zaplacenu zcela legální kampaň ve formátu A1 na sololitových deskách u společnosti BigMedia, spol. s.r.o. v celkové výši 43 102 Kč (objednávky přiloženy). Firma umísťuje a nahrazuje poškozené sololity sama. Na sololity se v podobě darů skládají příznivci Štěpánka, vše jde přes transparentní účet a následně přes firmu BigMedia. Plakáty ve formátu A1 byly využity pouze v legální kampani vyvěšené společností BigMedia. Mezi příznivce byly distribuovány pouze menší plakáty formátu A2. Nikdo z kampně s výjimkou kandidáta a volební manažerky tedy neměl k plakátům A1 ani přístup.

„Někdo mi zcizil dvě legální sololitové desky z placené kampaně a zatloukl je do stromů v Boční I na Spořilově. Vzhledem k tomu, že následné šetření proběhlo hned ráno na přímý pokyn z radnice a pod dozorem tajmeníka, moje podezření směřuje do okolí Palounkovy spořilovské ODS, se kterou jsem jako opoziční zastupitel za zelené dlouhodobě ve sporu ohledně vedení radnice. Nedává vůbec smysl, aby lidé pracující na mé kampani kradli moje vlastní zaplacené reklamy a poškozovali jimi zeleň a nepřímo mne. Ůčastňuji se kampaní pravidelně od roku 1998 a taková věc se nikdy nestala. Jedná se o zcela zjevný pokus o diskreditaci korektně vedené kampaně,“ stěžuje si na krádež a zneužití sololitů s podobiznami senátní kandidát Štěpánek.
Štěpánek očekává během několika hodin úder z radnice. Pracovníci Štěpánkovy kampaně dnes v 10.30 ráno vše nafotili a sololity zajistili pro případné správní řízení.
Petr Štěpánek