5. 8. 2019

V místě mezi Státní operou, budovou bývalého Federálního shromáždění, Hlavním nádražím, Národním muzeem a Petschkovým palácem (odkaz na mapu, doplnit) vzniká nový kulturní komunitní prostor Wanderbar. Svým návštěvnicím a návštěvníkům nabídne nejen bar s občerstvením, ale také možnost pořádání veřejných setkání, debat, koncertů a v budoucnu i skromného sportovního vyžití.

S iniciativou přišli Petr Zenkl, Jan Rys a Mikuláš Adam. S jasným plánem, s vizualizacemi a s předchozí zkušeností z organizování Zažít město jinak. Jako Zelení proto věříme, že Wanderbar bude úspěšným projektem, který pomůže při řešení a proměně hned dvou palčivých a dlouhotrvajících pražských problémů: pražské magistrály v centru města a Vrchlického sadů.

Proto jednoznačně jako Zelení tuto iniciativu vítáme. Nejen z důvodu destigmatizace Vrchlického sadů alias pražského Sherwoodu, ale také z důvodu oživení našich letitých snah o proměnu magistrály v přívětivější prostředí odpovídající evropské metropoli 21. století, o proměnu v novou a přívětivou městskou třídu. V této snaze, které se Zelení věnují desítky let jsme se dostali až ke spolupráci se světoznámým architektem Janem Gehlem z Kodaně, kterého do Prahy v minulosti v roce 2016 přizvala Petra Kolínská. Podle Gehla je právě toto místo tzv. transformačním místem s velkým potenciálem měnit image celého území! Ukazuje se, že naše politika měla smysl a je stále na co navazovat.

Wanderbar otevírá v pondělí 5. srpna a jeho služby budou k dispozici všem každý den kromě neděle mezi osmou a dvacátou hodinou.