27. 7. 2009

Nejsilnějším kandidátem podzimních předčasných voleb do Poslanecké sněmovny bude herec, občanský aktivista a zastánce gay a lesbické menšiny Jiří Hromada. Bude se ucházet o zvolení do dolní sněmovny českého parlamentu v Praze ze 7. místa na kandidátce Strany zelených.

Tisková zpráva Strany zelených v Praze ze dne 27. 7. 2009

Jiří Hromada ve Sněmovně“Jsem připraven se plnou vahou své osobnosti zasadit o změnu poměrů v českém parlamentu. Jsem připraven navázat na práci členů Strany zelených, kteří v průběhu posledních tří let důsledně hájili práva menšin. Jsem připraven spolupracovat se všemi, kteří chápou politiku jako neustálý dialog,” prohlásil Jiří Hromada krátce po ohlášení své kandidatury.

Jiří Hromada byl v loňském roce navržen jako kandidát Strany zelených pro senátní volby v Praze 1. Z volebního boje však musel odstoupit poté, co u něj byla diagnostikována vážná choroba.

“Jsem rád, že je Jiří Hromada zpět mezi zelenými a opět v plné síle. Přeji mu hodně zdraví a volební úspěch, který si nepochybně zaslouží. V době narůstajících projevů neonacismu a xenofobie mě těší, že za zelené kandiduje člověk, který po celý svůj život důsledně hájí práva menšin,” prohlásil lídr pražských zelených, radní pro životní prostředí a cyklodopravu Petr Štěpánek.
Na předních místech kandidátky Strany zelených v Praze jsou pražský radní pro životní prostředí a cyklodopravu Petr Štěpánek, náměstkyně ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Klára Laurenčíková a vůdčí osobnost kampaně Zachraňme Letnou Ondřej Mirovský. Na dalších místech se objeví mj. zastupitelka hl. m. Prahy Petra Kolínská, bojovník za záchranu Klánovického lesa Ladislav Hrabal, zastupitel z Prahy 3 Ondřej Rut nebo radní pro životní prostředí z Prahy 10 Roman Rogner.